Un grup de studenti greci au intrerupt cu forta programul de stiri al postului de televiziune public, potrivit Guvernului.

"Canalul public de televiziune a fost ocupat, iar acum noi incercam sa rezolvam situatia," a declarat purtatorul de cuvant al guvernului Elias Mossialos, potrivit news.com.au.

"Ei sunt studenti si nu au o problema cu postul de televiziune"
, a explicat acesta, fara a furniza detalii suplimentare.

Aproximativ 50 de studenti au intrat in sediul canalului, aparent cu intentia de a transmite un mesaj de contestatre a reformei de modernizare a universitatilor grecesti, care a strarnit o serie de proteste in mai multe facultati.

Pentru a nu starni violente, jurnalul de la ora 19:00 a fost inlocuit cu un documentar de calatorie. In urma cu trei ani a avut loc un incident similar, si de aceea, de aceasta data, postul de televiziune a incercat sa evite o astfel de interventie.

Duminica, Atena a fost iar scena unor proteste impotriva masurilor de austeritate a Guvernului. Politia a folosit gaze lacrimogene pentru a-i indeparta pe protestatari.

Acestia scandau impotriva introducerii unei noi taxe de proprietate cantroversate, cat si impotriva reducerii salariilor si a pensiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.