Secretarul Apararii din Statele Unite, Leon Panetta, a prezis ca izbucnirea unei revolutii in Iran este foarte aproape, spunand ca miscarea de reforma din Iran a invatat din revoltele care au avut loc in Tunisia, Egipt, Libia si Siria.

Cand Leon Panetta, un fost director CIA, care a devenit seful Pentagonului in luna iulie din acest an, a fost intrebat de realizatorul Charlie Rose daca “Primvara Araba” se va raspandi in Iranul “nearab”, secretarul american a raspuns: “Absolut”.

“Cred ca am vazut dovada acestui fapt in ultimele alegeri din Iran care au trezit o serie de preocupari in randul populatiei”, a explicat Panetta, conform Reuters.

Si consider ca in multe moduri, este o chestiune de timp inainte ca acest tip de schimbare reformista si revolutie (cum s-a intamplat in Libia, Siria, Egipt si Tunisia- n.r.) sa aiba loc in Iran,” a declarat seful Pentagonului.

Oficialul american este de parere ca va trebui ca SUA sa sustina astfel de miscari, dupa o analiza profunda a evenimentelor si situatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.