Un uragan care a fost numit Katia s-a format in Oceanul Atlantic la aproximativ 2.000 de kilometri est de Insulele Leeward, anunta Centrul National american al Uraganelor (NHC).

Cu rafale de vant de pana la 120 de kilometri pe ora, Katia a fost clasata in categoria 1 pe scara Saffir-Simpson, de cinci trepte, a anuntat NHC, precizand ca "ar putea deveni un uragan major la sfarsitul acestei saptamani", informeaza MEDIAFAX.

Centrul uraganului era localizat miercuri seara la 1.875 de kilometri vest de Insulele Leeward, situate in Antilele Mici, in largul costelor venezuelene, si nu reprezinta o amenintare imediata la adresa zonelor locuite, potrivit aceleiasi surse.

Katia este al doilea uragan din acest sezon dupa Irene, care in ultimele zile s-a soldat cu aproape 50 de morti.

Potrivit datelor oficiale americane, cel putin 43 de persoane au fost ucise in cele 11 state afectate de uraganul Irene pe teritoriul Statele Unite, dintre care sapte in New Jersey si opt in statul New York.

In Caraibe, inainte sa loveasca Statele Unite, Irene a ucis cinci persoane. Si in Canada a murit o persoana, bilantul total fiind de 49 de morti.

Presedintele american Barack Obama a declarat miercuri stare de "catastrofa majora" la New York si in North Carolina, la trei zile dupa uragan. [Romanca, ucisa de uraganul Irene]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.