Cel putin 12 masini au fost incendiate la Berlin in noaptea de joi spre vineri, pentru a patra noapte la rand, a anuntat, vineri, politia din capitala germana, citata de AFP.

Cancelarul german, Angela Merkel, a condamnat si ea incidentele. Politia a anuntat o recompensa de 5.000 de euro pentru orice persoana care acorda ajutor autoritatilor pentru identificarea autorilor, arata MEDIAFAX.


Politia din Berlin apreciaza ca incendierea masinilor reprezinta un un act de vandalism. "Incendierile din 2009 vizau masini scumpe (...) si exista un obiectiv politic clar. Dar situatia nu este aceeasi acum", a declarat comandantul politiei din Berlin, Margarete Koppers, intr-un interviu publicat de cotidianul Berliner Zeitung.

  • Incendiatorii, extremisti de stanga

Ea considera insa ca unii dintre autorii incendierilor "sunt apropiati de miscari de stanga", excluzand orice legatura cu violentele de strada de saptamana trecuta din Marea Britanie. "Nu avem de ce sa ne gandim la asa ceva. Aici situatia sociala este cu totul alta", a spus Koppers.

In 2010, la Berlin au fost incendiate 54 de vehicule, dupa ce in 2009 fusesera inregistrate 221 de incidente de acest tip.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.