O familie de romi au ocupat ilegal locuinta unei femei din Marea Britanie, in timp ce aceasta era plecata de casa.

Familia de romi, formata din 8 persoane, 5 adulti si 3 copii, a invitat-o pe femeie sa bea un pahar de vin cu ei la masa, ei purtand hainele acesteia, informeaza cotidianul britanic London Evening Standard, in editia sa electronica.

In timp ce era plecata de acasa, Julia High, ofiter la Imigrari in varsta de 55 de ani, a fost anuntata luni dimineata de vecini ca in locuinta ei s-au stabilit mai multe persoane.

Acestia le-au spus vecinilor ca au inchiriat casa de la fiul ei si ca femeia a murit. “Ei au spus ca sunt moarta si ca fiul meu le-a inchiriat casa. Sunt foarte vie, singura si nu am niciun fiu”, a declarat High. Ea a adaugat ca femeile din familia respectiva ii purtau hainele, stateau la masa ei si ii beau vinul. Ei i-au marturisit ca sunt din Romania.

  • Au plecat si cu lucruri personale ale femeii

Autoritatile i-au evacuat pe romi, insa casa femeii a ramas in niste conditii foarte proaste. Inainte sa plece, ei i-au golit frigiderul si congelatorul, i-au furat haine, covoare, un computer, cu fotografii importante de familie si camere digitale.

Femeia nu a avut cum sa arate ca romii au intrat prin efractie si nu a putut sa-I acuze ca i-au ocupat ilegal casa. In acest moment, High locuieste la niste prieteni si abia in doua saptamani crede ca va reusi sa se intoarca acasa, deoarece casa ei este practic devastata.

Familia de romi a ocupat ulterior o alta casa, care apartine unui doctor care nu este momentan acasa, mai adauga jurnalistii publicatiei.

Integrarea romilor, o prioritate a Uniunii Europene


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.