Cel putin 70 de persoane au murit in Filipine in urma furtunii tropicale Nock-ten si a taifunului Muifa, iar zona este amenintata de o noua furtuna.
Dintre cele 70 de victime, 66 si-au pierdut viata numai ca urmare a distrugerilor provocate de furtuna Nock-ten, care a traversat tara in ultima saptamana a lunii iulie, informeaza MEDIAFAX.

Taifunul Muifa, care poarta numele unei flori chinezesti, s-a mentinut in largul coastelor filipineze, dar a provocat ploi abundente.
Majoritatea scolilor din Manila au ramas inchise marti, din cauza apropierii unei a treia furtuni tropicale, aflate inca in largul coastelor de vest ale principalei insule a arhipelagului.

In Filipine se inregistreaza anual circa 20 de taifunuri, iar trecerea lor provoaca deseori victime.

Furtuna tropicala Ketsana si taifunul Parma, care au avut loc in septembrie si octombrie 2009, au determinat inundatii de proportii, in urma carora au murit mai mult de 1.000 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.