Mii de persoane au ramas izolate in urma caderilor masive de zapada. Oficialitatile numesc catastrofa "cutremurul alb".

Autoritatile din Chile au decretat miercuri stare de catastrofa in opt orase, dupa ce caderile de zapada au acoperit comunitatile si au blocat drumurile, relateaza CNN.

Totodata, peste 16.000 de persoane au fost izolate din cauza zapezii, intr-o regiune din sudul tarii afectata deja de recenta eruptie a vulcanului Puyehue.

Autoritatile au declansat operatiuni de deszapezire a drumurilor si aprovizionarii cu apa si alimente pentru populatia izolata, care sufera si din cauza temperaturior de sub -20 de grade Celsius.

Oamenii spun ca a nins mai mult ca niciodata iar ceea ce se intampla este o anomalie, in conditiiile in care zapada masoara si peste 2,5 metri. Potrivit autoritatilor, meteorologii au avertizat ca in urmatoarele zile vremea ar putea sa se inrautateasca.

"Guvernul a decis sa vina in ajutorul sinistratilor si a declarat stare de catastrofa naturala, ceea ce ne permite sa mobilizam mai multe mijloace pentru a-i ajuta pe locuitori", a declarat presedintele chilian, Sebastian Pinera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.