Comisia Europeana a anuntat miercuri seara ca a anulat avertizarea lansata impotriva castravetilor bio spanioli, suspectati ca au provocat o contaminare potential mortala cu bacteria E.coli, relateaza AFP.

"Ultimele teste realizate in Spania si Germania pe castraveti produsi in Spania nu au dezvaluit prezenta tulpinii 0104 a bacteriei E.Coli, iar Comisia a anulat, prin urmare, alerta lansata la nivel european", a precizat CE intr-un comunicat, informeaza MEDIAFAX.

Comisia a informat toate statele membre cu privire la aceasta decizie, data publicitatii imediat la Madrid de Ministerul Sanatatii.

Decizia este "un pas foarte important in vederea unei reveniri la normal cat de repede posibil pentru sectorul agricol spaniol", a subliniat ministerul.

Comisarul european pentru Sanatate, John Dalli, a facut presiuni asupa Germaniei sa isi intensifice eforturile pentru a identifica sursa acestei contaminari aflate la originea unei grave crize de sanatate in Uniunea Europeana si a unei prabusiri a pietei fructelor si legumelor.

"Focarul epidemiei este limitat la zona Hamburg", a precizat comisarul.

Bacteria E.coli 0104, cauza problemelor, a provocat moartea a noua persoane in Germania si a uneia in Suedia, a precizat el, citand un bilant publicat marti de CE, pe baza datelor furnizate de statele membre UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.