Oamenii din satul din Serbia unde se ascundea liderul miliar cred ca acesta este un erou.

Pe un panou amplasat la intrarea in Lazarevo cineva a amplasat o tablita pe care scrie "Ratko Mladic, erou", o parere impartasita de cei mai multi dintre cei 3.000 de locuitori, majoritatea sarbi-bosniaci instalati aici dupa al II-lea Razboi Mondial, informeaza MEDIAFAX.

Un barbat a recunoscut ca "se stia ca Ratko Mladici se ascundea acolo". Cu toate acestea, majoritatea persoanelor intervievate de corespondentul AFP cred ca satul Lazarevo a fost pur si simplu ales pentru "inscenarea" arestarii, dat fiind ca unul dintre verii lui Mladici locuia acolo.

"Ratko Mladici este un erou, nimanui nu trebuie sa ii fie rusine de el"
, afirma Mirko Despotovici, in varsta de 48 de ani.

  • Serbia nu plateste recompensa pentru capturarea lui Mladici
Serbia nu va plati rascumpararea de zece milioane de euro promisa pentru capturarea liderului militar al sarbilor bosniaci, Ratko Mladici, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului de la Belgrad, Slobodan Homen, relateaza Blic.

Potrivit lui Homen niciun membru din cadrul serviciilor de informatii (BIA) sau din cadrul politiei nu va primi vreun ban din rascumpararea de zece milioane de euro. [Ratko Mladici, fostul lider militar al sarbilor din Bosnia, a fost arestat]

Totodata, ministrul sarb de Interne, Ivita Dacici, a anuntat ca va demara o ancheta pentru a afla cum anume au ajuns in presa croata informatiile despre arestarea lui Mladici, potrivit MEDIAFAX.

Acelasi cotidian sustine ca operatiunea de capturare a lui Mladici a fost monitorizata personal de presedintele sarb, Boris Tadici, un oficial sarb comparand situatia cu implicarea presedintelui american Barack Obama in urmarirea lui Osama ben Laden.

  • Proteste in Serbia din cauza arestarii liderului militar

Cel putin doua persoane au fost ranite, joi seara, in urma confruntarilor cu politia in timpul unei manifestatii a ultranationalistilor la Novi Sad (nord), care protestau fata de arestarea liderului militar al sarbilor bosniaci, Ratko Mladici, a anuntat agentia Beta, scrie MEDIAFAX.
Citeste si:
Ce recompense îi așteaptă pe concurenții de la Survivor România!...
Ce recompense îi așteaptă pe...

Incidentul a avut loc in timp ce 500 de manifestanti incercau sa intre in cladirea Partidului Democratic (DS) al presedintelui Boris Tadici.

In urma incidentului, manifestantii au fost dispersati, dupa care s-au reunit iar, dar numai aproximativ 100, in centrul Novi Sad, unde inca se aflau la ora locala 22.30 (23.30 or Romaniei).

  • Ratko Mladici este perceput de numerosi nationalisti sarbi ca un erou al razboiului in Bosnia (1992-1995)

Aproximativ 100 de tineri s-au reunit pentru scurt timp, joi seara, in centrul Belgradului, pentru a protesta fata de arestarea fostului lider militar al sarbilor bosniaci, dupa care s-au dispersat fara incidente.

Potrivit politiei, 35 de persoane au fost arestate in cadrul acestei manifestatii.

Mai multi oficiali sarbi au declarat joi ca nu se asteapta la tulburari in tara dupa arestarea lui Mladici.

Citeste si:
Generalul cunoscut sub numele de "macelarul din Bosnia" a fost...
Generalul cunoscut sub numele...

Manifestatiile dupa arestarea liderului politic al sarbilor din Bosnia, Radovan Karadzici, in iulie 2008, au reunit mii de persoane. O persoana a murit in timpul acestor manifestatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.