Egipteanul Saif al-Adel, un membru de rang inalt al Al-Qaida, a fost desemnat seful interimar al gruparii extremiste, dupa eliminarea lui Osama ben Laden, la 2 mai, de catre un comando american.

Informatia a fost anuntata de CNN, postul de televiziune sprijinindu-se pe informatiile furnizate de Noman Benotman, un fost militant extremist libian, care a renuntat la ideologia Al-Qaida, citeaza MEDIAFAX.

Benotman a declarat ca aceasta nominalizare a fost motivata de nerabdarea militantilor Al-Qaida fata de absenta unui lider.
Desemnarea lui Saif al-Adel a fost, de asemenea, anuntata de cotidianul pakistanez The News, care citeaza surse neidentificate intr-un articol din Rawalpindi (centru), oras situat in apropiere de Islamabad, care adaposteste sediul armatei pakistaneze.


Saif al-Adel, fost membru al fortelor speciale egiptene si al jihadului islamic, are aproximativ 50 de ani si ar fi liderul organizatiei militare a Al-Qaida
.

Cunoscut si sub numele de Muhamad Ibrahim Makkawi, el este inculpat pentru presupusa participare la atentatele impotriva ambasadelor americane la Nairobi si Dar es Salaam, in 1998, pentru arestarea sa fiind oferita o recompensa de cinci milioane de dolari.

Potrivit lui Benotman, decizia ar putea fi o modalitate pentru retea sa testeze reactiile fata de un lider care nu provine din Peninsula Araba, pamantul sfant al islamului, in vederea introducerii celui care apare ca succesorul natural al lui ben Laden, egipteanul Ayman al-Zawahiri. Osama ben Laden era originar din Arabia Saudita.

Citeste si: SUA: Al-Qaida nu a fost inca invinsa

Al-Qaida promite razbunare si confirma: Osama e mort!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.