Luptele care devasteaza Misrata de la inceputul lui februarie au provocat moartea a circa 1.000 de persoane si ranirea altor 3.000, a anuntat luni conducerea spitalului din orasul libian asediat de fortele loiale regimului, relateaza AFP.

O proportie de "80 la suta dintre victime sunt civili", a declarat administratorul institutiei, doctorul Khaled Abu Falgha, subliniind ca cele 60 de paturi ale spitalului sunt toate ocupate cu raniti.

Cel putin 17 persoane au fost ucise si 71 ranite numai duminica in acest oras de coasta situat la 200 de kilometri est de Tripoli, conform MEDIAFAX.

Medicul a precizat ca a constatat, de saptamana trecuta, rani grave provocate de bombe cu submunitie, arme interzise pe care fortele regimului lui Muammar Kadhafi sunt acuzate de rebeli si organizatia Human Rights Watch ca le folosesc incepand de joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.