Agentia meteorologica nipona a revizuit duminica magnitudinea cutremurului de vineri din Japonia, de la 8,9 la 9, informeaza agentia Kyodo, in pagina electronica.
Agentia, care a revizuit magnitudinea pe baza analizei datelor seismice, a precizat ca intensitatea acestuia a fost echivalenta cu cea a cutremurului din 2004 din Sumatra, scrie MEDIAFAX.

Conform expertilor japonezi, care au afirmat ca miscarea distructiva de-a lungul faliei a durat cinci minute, numai patru cutremure inregistrate vreodata in lume au atins magnitudinea 9.

Cel mai puternic seism, cu magnitudinea 9.5, a avut loc in Chile in 1960 si s-a soldat cu mai mult de 1.600 de victime, generand valuri seismice care au afectat si Japonia, unde 142 de persoane si-au pierdut viata. Cutremurul din 2004 din Sumatra a avut magnitudinea 9,1, iar valurile seismice generate au provocat moartea a peste 200.000 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.