Libia a decis vineri sa suspende relatiile diplomatice cu Franta si a amenintat Italia cu represalii economice in cazul in care "va trada" regimul de la Tripoli, unul dintre principalii sai parteneri economici.

"Am decis astazi sa suspendam relatiile diplomatice cu Franta. Vom insarcina ulterior o alta tara sa ne reprezinte interesele in Franta", a declarat ministrul adjunct de Externe libian, Khaled Kaaim, conform MEDIAFAX.

  • "Singurul scop al Frantei este sa divizeze Libia", a adaugat el.

Franta a recunoscut joi Consiliul National de Tranzitie format de opozitia libiana drept "reprezentant legitim al poporului libian".

"Acest consiliu nu se reprezinta decat pe sine. Nu a fost ales. Nu reprezinta regiunile Libiei, nici macar estul" tarii, a afirmat Kaaim.

  • In privinta Italiei, Seif al-Islam Kadhafi, unul dintre fiii liderului libian, s-a declarat nemultumit de atitudinea acesteia si a amenintat cu represalii economice in cazul unei "tradari".

"Suntem foarte socati si chiar iritati de pozitia dumneavoastra, deoarece sunteti principalul partener al Libiei in lume", a afirmat el, in interviuri publicate de Corriere della Sera si Republica.

"(Premierul italian, Silvio) Berlusconi este prietenul nostru. Suntem vecini, prieteni. Ne putem astepta la asa ceva (o tradare - n.red.) din partea Frantei, Marii Britanii, Suediei, dar nu a Italiei", a afirmat Seif al-Islam.

Al doilea dintre cei opt copii ai lui Kadhafi, a afirmat ca "indienii, chinezii, rusii, Africa de Sud sustin" regimul de la Tripoli si a recomandat Italiei "sa fie atenta". "Daca iti tradezi partenerul, cum crezi ca va reactiona?", a adaugat el.

"Mesajul catre Italia este foarte simplu: poporul libian este unit si vom obtine in curand victoria impotriva teroristilor. Apoi, ne vom regla conturile cu toata lumea. Va fi foarte usor sa inlocuim Italia cu China sau cu Rusia", a afirmat Seif al-Islam.

Declarandu-se increzator in victorie si preluarea controlului asupra zonelor cu rezerve de petrol si gaze din Libia, el a avertizat Italia in legatura cu consecintele unei eventuale victorii a rebeliunii. "Stiti ce se va intampla daca militiile preiau controlul asupra tarii? Veti fi primele victime, veti avea milioane de imigranti ilegali, teroristii se vor imbarca de pe plajele din Tripoli si se vor indrepta catre Lampedusa si Sicilia", a spus el.

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

"Treziti-va! Ar fi un cosmar pentru Italia", a adaugat Seif al-Islam.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.