Un cutremur cu magnitudinea de 5,4, care a fost resimtit joi in regiunea de sud-vest a Chinei, in apropiere de frontiera cu Myanmar, a provocat moartea a cel putin sapte persoane si ranirea altor 120, a declarat un oficial local.

UPDATE: Cutremurul cu magnitudinea de 5,4, care a fost resimtit joi in regiunea de sud-vest a Chinei, in apropiere de frontiera cu Myanmar, a provocat moartea a cel putin 19 persoane si ranirea altor 174, a declarat un oficial local, scrie MEDIAFAX.

Epicentrul cutremurului, care s-a produs la ora 12.58 (06.58 ora Romaniei), a fost localizat la 225 de kilometri sud-vest de orasul Dali, in provincia Yunnan, au precizat, la randul lor, serviciile americane de geologie, anunta MEDIAFAX.

Hipocentrul cutremurului se afla la o adancime de 34 de kilometri, potrivit institutului american de geofizica (USGS).

La o ora dupa cutremur, autoritatile au inregistrat sapte decese, a declarat prin telefon, pentru AFP, un oficial din districtul Yingjiang, sub acoperirea anonimatului.

In total, au fost ranite 121 de persoane, a adaugat el.

"Numeroase case" s-au prabusit in urma seismului, potrivit agentiei China Noua, care citeaza autoritatile locale.

Un supermarket s-ar fi prabusit, de asemenea, partial, potrivit martorilor oculari citati de China Noua.

Alte doua cutremure cu magnitudinea de 6,2, respectiv 6,1 s-au produs joi in Japonia, la cateva ore dupa un seism cu magnitudinea de 7,3, a anuntat Agentia meteorologica japoneza, care a exclus riscul unui tsunami care ar putea provoca pagube, scrie MEDIAFAX.

Potrivit agentiei, aceste cutremure nu ar trebui urmate de un tsunami cu efect distructiv, desi nivelul marii ar putea sa prezinte variatii.

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 6,6, a fost resimtit joi in regiunea Papua Noua Guinee, au anuntat seismologii, dar primele informatii arata ca nu sunt pagube materiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.