Uniunea Europeana a adoptat luni un embargo asupra armelor impotriva Libiei, precum si inghetarea conturilor si interzicerea vizei pentru colonelul Muammar Kadhafi si 25 dintre apropiatii sai, mergand dincolo de sanctiunile decise sambata de ONU, potrivit diplomatilor.

"Interdictiile de calatorie, inghetarea conturilor bancare, interdictia de vanzare de arme si obiecte care pot fi folosite in timpul represaliilor" au fost decise in unanimitatea in timpul unei reuniuni a ambasadorilor celor 27 de tari la Bruxelles, a declarat un diplomat european, relateaza AFP. [Obama si UE: Masuri impotriva lui Gaddafi]

Lista persoanelor vizate de inghetarea conturilor si interdictiile de calatorie este "mai lunga decat cea a ONU", care include sase si, respectiv, 16 nume, a precizat el, potrivit MEDIAFAX.

Aceste masuri trebuie adoptate oficial in cursul zilei, la nivel ministerial, la Bruxelles. Principiul lor a fost validat de vineri, dar ramasese de finalizat continutul.

Masurile ar trebui sa poata intra in vigoare inca de luni
, a adaugat el.

Citeste si: Libia a oprit exportul de petrol

Muammar Gaddafi a trecut la atac!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.