Trupele libiene au deschis focul cu arme automate asupra manifestantilor de la Benghazi, potrivit martorilor oculari. Mai multe persoane au fost ucise in urma atacului.

Tragatorii de elita, amplasati pe acoperisurile cladirilor, au deschis focul asupra manifestantilor implicati in confruntari cu fortele armate, afirma martorii, care au descris scene de haos pe strazile orasului Benghazi, relateaza MEDIAFAX, citand BBC.

Cel putin trei persoane au murit, IAR alte 70 au fost ranite in urma incidentelor, conform unor surse medicale citate de CNN
.

Un medic de la spitalul Al Jala din Benghazi a afirmat insa ca in urma incidentelor de sambata au murit 30 de persoane, majoritatea suferind rani la cap.
Medicul citat de CNN a adaugat ca fortele de securitate au deschis focul de la bordul unor elicoptere.

Organizatia Human Rights Watch a anuntat sambata dimineata ca peste de 80 de persoane au fost ucise in Libia de la declansarea miscarii de contestare a regimului condus de Muammar Kadhafi.

Muammar Kadhafi, cel mai longeviv lider din lumea araba, conduce Libia din 1969, cand a preluat puterea in urma unei lovituri de stat.

In Africa si Orientul Mijlociu continua varsarea de sange


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.