Vicepresedintele egiptean, Omar Suleiman, a fost tinta unei tentative de asasinarea in ultimele zile, in care au murit doua dintre garzile sale de corp.

Un oficial din cadrul administratiei Obama a confirmat ca atacul s-a produs la scurt timp dupa numirea lui Suleiman in functia de vicepresedinte, la 29 ianuarie, si a fost organizat impotriva coloanei oficiale a acestuia, scrie MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs, a refuzat sa confirme aceste informatii. Sambata, o sursa din cadrul serviciilor egiptene de securitate a negat tentativa de asasinat.

Potrivit postului de televiziune CNN, gazda Conferintei de la Munchen pe tema securitatii a confirmat sambata aceasta informatie. In timpul unei sedinte plenare din cadrul conferintei, ambasadorul Wolfgang Ischinger a declarat ca mai multe persoane au fost ucise in acest atac.

Detalii despre incident, inclusiv data la care s-a produs acesta, nu sunt cunoscute pentru moment, insa secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca informatiile privind tentativa de asasinare reflecta provocarile privind reinstaurarea stabilitatii in Egipt.

Suleiman, fost sef al serviciilor de securitate, este cunoscut pentru tacticile sale dure si este considerat unul dintre cei mai de temut directori ai serviciilor de informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.