Aderarea Bulgariei si Romaniei la spatiul Schengen a fost amanata practic pentru o data nedefinita, aceasta urmand sa aiba loc cel mai devreme in octombrie, comenteaza cotidianul german Die Welt, citat de site-ul Novinite.com.

Cotidianul citeaza declaratiile ministrului ungar de Interne, Sandor Pinter, in fata unei comisii din cadrul PE, care a afirmat marti ca esecul Bulgariei de a institui un control suficient de strict la granita va impiedica aderarea celor doua state la Schengen, prevazuta initial pentru martie 2011, transmite MEDIAFAX.

Extinderea zonei Schengen trebuie aprobata in unanimitate in Consiliul European. Ungaria, care detine presedintia semestriala a UE, vrea sa promoveze o aderare mai rapida a celor doua tari, scrie Die Welt.

Cotidianul subliniaza, de asemenea, ca Guvernul bulgar a promis sa intruneasca toate conditiile necesare pana in martie, si aminteste pozitia ministrului german de Interne, Thomas de Maiziere, potrivit caruia aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen ar fi prematura in acest moment.

In ultimele saptamani ale 2010 si inceputul lui 2011, state membre importante din cadrul UE - in special Franta, Germania, Austria, Olanda, Finlanda - si-au exprimat opozitia fata de aderarea la Schengen a Romaniei si Bulgariei, afirmand ca acestea inca se confrunta cu dificultati in implementarea cerintelor tehnice si asigurarea controlului la ganite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.