Rusia a cerut luni eliberarea imediata a cetatenilor rusi arestati la 19 decembrie la Minsk, in cursul unei manifestatii a opozitiei belaruse, reprimata violent de fortele de ordine dupa realegerea in functie a presedintelui Aleksandr Lukasenko.

"Orice intarziere in acest caz va afecta negativ atmosfera generala in relatiile ruso-belaruse", a afirmat Ministerul rus de Externe, reamintind ca punctul de vedere al Moscovei i-a fost transmis de ministrul adjunct de Externe, Grigori Karasin, omologului sau belarus, relateaza MEDIAFAX.

Ambasada rusa la Minsk a afirmat ca 11 cetateni rusi sunt inca detinuti in Belarus.

Acestia se numara printre cele circa 600 de persoane retinute la Minsk in cursul manifestatiei opozitiei si condamnate la detentie administrativa.

Opozitia denunta fraude masive la alegerile prezidentiale din 19 decembrie, castigate din primul tur de Lukasenko, cu aproape 80 la suta din voturi.

Spre deosebire de Statele Unite si Uniunea Europeana, care au condamnat reprimarea violenta a manifestatiei si arestarile masive in randurile opozantilor, presedintele rus, Dmitri Medvedev, a apreciat ca evenimentele de la Minsk reprezinta o afacere interna a Belarusului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.