Cine este de fapt Julian Assange, fondatorul WikiLeaks si omul care, prin publicarea a numeroase documente secrete, a reusit sa demonstreze ca si cel mai puternic "imperiu" poate fi "demascat"?

Marea ironie a vietii lui Julian Assange este faptul ca desi a dat publicitatii mii de documente secrete si astfel a ajuns un fel de vedeta a intregului mapamond, acesta a ramas in permanenta extrem de secretos in ceea ce-i priveste trecutul si viata privata.

Cu toate acestea, o investigatie facuta de Daily Mail a scos la lumina faptul ca in momenul in care avea 18 ani, Julian Assange a avut o relatie cu o tanara de 16 ani, in urma careia s-a nascut un copil, Daniel. Copilul lui Assange are acum 20 de ani si a fost prins de curand cu parole secrete ale Pentagonului pe computer, ceea ce inseamna ca aschia nu sare departe de trunchi.

Relatia dintre Assange si iubita sa s-a incheiat in 1991, in momentul in care, in urma unui raid, fondatorul WikiLeaks a fost prins de politie si arestat pentru ca ar fi spart parolele multor site-uri din intreaga lume. Printre acestea erau si cateva parole ale Pentagonului. Astfel, iubita sa l-a parasit pe Assange si a plecat cu copilul, iar cuplul s-a luptat timp de noua ani pentru custodia lui Daniel. Stresul acestui proces se pare ca i-ar fi provocat lui Assange albirea prematura a parului. Potrivit deciziei tribunalului care a judecat cazul, fiul lui Assange a ramas cu mama sa.

In prezent, fiul fondatorului WikiLeaks, care s-a ascuns in Australia in ultimele saptamani, lucreaza pentru o companie de software si, potrivit pozelor prezentate de
Daily Mail, seamana foarte bine cu tatal sau.

In afara de acest fiu, investigatia facuta a mai scos la iveala faptul ca fondatorul WikiLeaks a avut o copilarie si o adolescenta complet diferita de viata luxoasa pe care o duce in prezent. Astfel, se pare ca Assange a fost crescut numai de mama sa, identitatea tatalui sau nefiind cunoscuta, iar pana la varsta de 14 ani ar fi trait in 37 de orase, mare parte din educatia sa fiind primita acasa.

Obsesia lui Assange pentru computere se pare ca a inceput la finalul anilor '80, cand copilul Julian a primit primul sau computer.
Acest lucru este confimat de una dintre vecinele din acea perioada a fondatorului site-ului WikiLeaks: "El nu iesea foarte mult. (...) Isi petrecea majoritatea timpului in camera sa cu computerul sau".


Afla ce a reusit sa faca Julian Assange prin publicarea a numeroase documente americane secrete din DOSARUL 9AM -
Cum arata lumea "prin lupa" WikiLeaks?

Citeste si:
Julian Assange a fost arestat la Londra
Julian Assange a fost arestat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.