Liderul cubanez Fidel Castro a devenit "obsedat" de presedintele american Barack Obama, conform unor documente diplomatice confidentiale americane, dezvaluite de WikiLeaks si publicate de The Guardian, in editia online de sambata.

Desi a prezis ca Statele Unite nu vor alege un presedinte de culoare, Castro a salutat victoria lui Obama in alegerile prezidentiale, iar articolele sale de opinie, publicate in cotidianul Partidului Comunist, au fost pline de laude la adresa acestuia.

Misiunea diplomatica americana de la Havana, obisnuita de mult timp cu diatribele liderului cubanez la adresa tiraniei SUA, nu era pregatita pentru mesajele admirative.

"Reflectiile lui Fidel din 9 iunie nu vor face decat sa se adauge speculatiilor contactelor noastre din societatea civila si diplomatie, conform carora Fidel este obsedat de presedintele Obama", afirma una dintre notele diplomatice, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.