Un avion de mici dimensiuni al unei companii private s-a prabusit vineri la Karachi, in sudul Pakistanului, si toate cele 21 de persoane aflate la bord au decedat, a anuntat Aviatia civila.

Posturile de televiziune au difuzat imagini cu carcasa aparatului de zbor, rupta in doua, cu partea din spate a fuzelajului aproape intacta. Resturi inca fumegande erau raspandite pe o suprafata de zeci de metri, intr-o zona care pare a fi industriala, informeaza MEDIAFAX, citand AFP.

"Nu exista supravietuitori", a declarat, in direct, la posturile de televiziune, colonelul Noor Alam, un purtator de cuvant al armatei.

"Erau 17 pasageri, cei doi piloti, un tehnician si un agent de securitate, nu exista supravietuitori", a precizat Pervaiz George, purtatorul de cuvant al Aviatiei civile. "Accidentul a fost cauzat de o avarie, pilotul semnalase turnului de control, la scurt timp dupa decolare, ca unul dintre motoare avea o pana", a adaugat el.

Avionul companiei private pakistaneze de curse charter JS Air transporta transporta angajati ai ENI si s-a prabusit la periferia orasului Karachi, la scurt timp dupa decolare, potrivit oficialului.

Acesta a precizat ca aparatul de zbor, un turbopropulsor al constructorului american Beechcraft, transporta angajatii catre un put de petrol de la Bhit Shah, cand s-a prabusit in apropiere de un cartier rezidential de la periferia orasului Karachi, capitala economica a orasului Pakistan.

Nu exista informatii privind identitatea sau nationalitatea lor, dar politia a precizat ca victimele sunt in principal pakistaneze. Un oficial din cadrul ENI de la Karachi a confirmat telefonic ca aparatul de zbor transporta si angajati ai grupului italian, dar nu le-a precizat nici numarul, nici identitatea sau nationalitatea.

Compania JS Air nu a putut fi contactata vineri dimineata, dar site-ul sau de Internet mentioneaza faptul ca opereaza in Pakistan cu trei aparate cu elice Beechcraft 1900C, care pot transporta maximum 19 sau 20 de pasageri.

"Douasprezece cadavre au fost recuperate deja dintre resturile aparatului", a anuntat colonelul Alam, adaugand ca trupurile pilotului si copilotului nu au putut fi extrase inca din cabina.

Citeste si:
Ministrul de externe al Republicii Islamice Pakistan, Makhdoom...
Ministrul de externe al...

La 28 iulie, un Airbus A321 al companiei private Airblue s-a prabusit pe dealurile din apropierea capitalei Islamabad, si niciuna dintre cele 152 de persoane aflate la bord nu a supravietuit. Ancheta in acest caz este inca in curs de desfasurare, pentru a fi stabilite cauzele accidentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.