Vulcanul indonezian Merapi, a carei eruptie a ucis marti 32 de persoane, a inceput din nou sa erupa joi, aruncand cenusa vulcanica si formand nori toxici, fiind inregistrat un seism vulcanic moderat

Craterul vulcanului, care se afla la o altitudine de 2.914 m in centrul unei regiuni dens populate din insula Java, a degajat nori de gaz, magma si cenusa, a afirmat un vulcanolog.

Peste 50.000 de persoane s-au refugiat in centrele municipale de luni, dupa ce guvernul indonezian a emis un ordin de evacuare a miilor de persoane care locuiesc la poalele vulcanului, scrie AGERPRES.

O serie de eruptii au ucis marti 32 de persoane, intre care si pe 'pazitorul spiritual' al vulcanului, Mbah Marijan. Apoi, vulcanul s-a calmat, miercuri nefiind inregistrata nicio eruptie.

Aproximativ 70 de eruptii ale vulcanului au fost inregistrate de la mijlocul secolului al XVI-lea, dintre care unele devastatoare, in 1930 (1.400 de morti) si 1994 (60 de morti).

Citeste si: [Ce catastrofe se mai intampla in lume?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.