Bulgaria, Romania, Serbia si Ucraina ar putea fi afectate de scurgerea de reziduuri chimice dintr-un rezervor avariat al unei fabrici de alumina din vestul Ungariei, accident soldat cu patru morti si 120 de raniti.

Presa ungara subliniaza ca reziduurile ar putea ajunge in Dunare, existand astfel riscul ca Bulgaria, Romania, Serbia si Ucraina sa fie afectate de poluare. Potrivit BBC, reziduurile contin substante caustice si sunt toxice daca sunt ingerate, transmite MEDIAFAX, citand Novite.com.

Potrivit Agentiei bulgare pentru Explorarea Dunarii, citata de Focus News, reziduurile chimice ar putea ajunge in partea bulgara a fluviului cel mai devreme in sapte zile. Poluarea va fi insa foarte redusa, dupa ce reziduurile vor trece prin hidrocentrala Portile de Fier, situata cu zece kilometri inainte de teritoriul Bulgariei.

Pompieri si militari in echipament de protectie au participat la curatarea lichidului toxic si la evacuarea zonei accidentului.


Trei sute nouazeci de locuitori au fost mutati temporar si 110 au fost salvati din satele inundate. Echipele de salvare sunt in cautarea a sapte persoane date disparute
.

Patru persoane au murit pana in prezent, intre care si un copil in varsta de trei luni, dupa ce un rezervor al unei fabrici de alumina a cedat luni, inundand cu reziduuri chimice satul Kolontar, din vestul Ungariei, a declarat marti primarul localitatii, Karoly Tily, citat de MTI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.