Comisia Europeana a anuntat ca monitorizeaza situatia, dupa avertismentul lansat duminica de Statele Unite la adresa cetatenilor americani care calatoresc in Europa, cu privire la riscuri "potentiale de atentate teroriste", relateaza AFP.

"Am fost informati cu privire la alerta de autoritatile americane. Suntem in contact cu partenerii nostri americani si monitorizam situatia", a declarat Michele Cercone, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström, fara a oferi alte detalii.

Potrivit unui diplomat european care a solicitat anonimatul, secretarul american pentru Securitate Interna, Janet Napolitano, a discutat la telefon cu Malmström, inainte de a fi emisa avertizarea la adresa cetatenilor americani, transmite MEDIAFAX.

Malmström le-a cerut autoritatilor americane sa ii furnizeze mai multe detalii despre motivele acestei avertizari, in cadrul reuniunii ministrilor de Interne europeni, prevazua pentru joi, la Luxemburg, a precizat sursa citata.

Statele Unite au emis duminica o avertizare adresata americanilor care calatoresc in Europa, cu privire la riscuri "potentiale de atentate teroriste", cerandu-le sa fie atenti in special in locurile publice, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

[VIDEO] Care sunt tintele teroristilor in Europa?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.