Mai multi barbati inarmati au atacat si au incendiat, vineri, in sudul Pakistanului, 27 de camioane care transportau provizii, carburant si echipamente destinate fortei NATO in Afganistan, a anuntat politia, citata de AFP.
Acest tip de atac, vizand companii de transport pakistaneze ce aprovizioneaza fortele internationale care lupta, in Afganistan, impotriva talibanilor, este relativ frecvent in Pakistan, in special in jurul portului Karachi (sud) si in zonele tribale din nord-vest, la frontiera cu Afganistanul, un fief al talibanilor pakistanezi, aliati cu al-Qaida, scrie MEDIAFAX.

"Aproximativ 20 de persoane au atacat camioanele cu rachete si arme automate, iar ulterior au incendiat 27 de vehicule, parcate intr-o parcare" in districtul Shikarpur, in provincia meridionala Sind, la aproximativ 400 de kilometri nord de Karachi, a declarat telefonic Abdul Hameed Khoso, comandantul politiei locale. Un oficial de rang inalt din cadrul administratiei locale a confirmat informatia. Atacul nu s-a soldat cu morti.

Asaltul de vineri intervine la o zi dupa patrunderea unor elicoptere NATO pe teritoriul pakistanez, care au ucis trei soldati pakistanezi in apropiere de frontiera, in zonele tribale, potrivit Islamabadului. NATO a confirmat, la Kabul, incursiunea si tirurile, dar a subliniat ca elicopterul respectiv raspundea tirului venit din partea unor "indivizi inarmati".

Imediat dupa incident, autoritatile pakistaneze au suspendat traficul convoaielor de aprovizionare a fortei NATO in Afganistan (ISAF). Vineri dimineata, camioanele erau blocate, in continuare, la postul de frontiera Torkham, in trecatoarea Khyber (nord-vest), principala ruta care asigura legatura intre cele doua tari, dar si principala cale terestra de aprovizionare a trupelor ISAF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.