Turnul Eiffel a fost evacuat marti seara din cauza unei amenintari cu bomba.

O amenintare cu bomba prin telefon a fost urmata de evacuarea fortata a oamenilor aflati in si in jurul Turnului Eiffel, cat si in zona inconjuratoare, marti seara. Inclusiv parcul Champ de Mars din apropiere a fost evacuat, relateaza MSNBC, citat de The Huffingthon Post.

Politia investigat mai bine de patru ore credibilitatea amenintarii, conform ofiterului de presa.

Aproximativ 25.000 de persoane au fost evacuate
, potrivit BBC. In cele din urma, alerta declansata la Turnul Eiffel si in apropierea acestuia s-a incheiat, in jurul orei 23:30 (0:30, ora Romaniei), dupa ce echipele de interventie nu au descoperit niciun obiect suspect, relateaza Evenimentul Zilei.

  • Valul islamic, "motivul" amenintarii?

Marti, Senatul francez a aprobat o lege care interzice valul islamic, incluzand Franta pe lista tarilor europeane pentru a sprijina o astfel de masura, relateaza CNN. In acest moment nu se stie daca exista o legatura intre cele doua evenimente, insa este clar ca guvernul francez a sporit masurile de securitate in unele zone cu obiective turistice dupa 2 august, in mare parte datorita amenintarilor al-Qaeda, care sustine deschis comunitatea magrebiana de pe teritoriul francez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.