Noile incendii de padure si de vegetatie din Rusia au provocat moartea a cinci persoane in regiunea Volgograd, la 1.000 de kilometri sud-est de Moscova, ele intensificandu-se incepand de joi, conform unui nou bilant anuntat vineri de autoritatile ruse si citat de AFP.

"Potrivit unor date preliminare, trupurile neinsufletite a cinci persoane au fost descoperite in zona incendiilor", a declarat un oficial din cadrul comisiei de ancheta a Parchetului din regiunea Volgograd (fosta Stalingrad), Mihail Muzraev, citat de agentia RIA Novosti.

In plus, 957 de persoane au fost evacuate in aceasta regiune unde 532 de cladiri, dintre care 400 de case de locuit, au fost distruse de flacari, a anuntat filiala locala a Ministerului pentru Situatii de Urgenta, citata de agentii.

La Togliatti - important oras industrial din bazinul Volga, situat tot la o mie de kilometri de Moscova, dar mai la nord - a fost decretata in noaptea de joi spre vineri stare de urgenta, din cauza apropierii incendiilor de aceasta aglomerare urbana.

Incendiile de vegetatie se intind pe "aproximativ 200 de hectare" la periferia orasului Togliatti, a declarat, pentru RIA Novosti, primarul Anatoli Puskov.


In aceasta regiune, incendiile de padure au provocat inchiderea in mai multe locuri a soselei federale care leaga Moscova de Celiabinsk (Ural), potrivit Ministerului pentru Situatii de Urgenta.

Incendiile au reaparut si in regiunea Saratov, la 720 de kilometri est de Moscova, unde 30 de cladiri, dintre care 20 de case de locuit, au fost distruse, potrivit unui purtator de cuvant al Ministerului local pentru Situatii de Urgenta, citat de RIA Novosti. Acesta a subliniat insa ca in regiune nu a fost inregistrata nici o victima.

In conditiile unei raciri a vremii la Moscova, dupa canicula fara precedent din aceasta vara, temperaturile se situau in ultimele zile in jurul valorii de 40 de grade Celsius in regiunile afectate de incendii, potrivit surselor citate.


Incendiile de padure din Rusia au devastat in aceasta vara aproximativ un milion de hectare de padure, au distrus sate intregi si au provocat moartea a circa 50 de persoane, potrivit bilanturilor oficiale.
Citeste si:
Aproape un milion de hectare au fost distruse, in urma incendiului...
Aproape un milion de hectare...

Incendiile au amenintat si mai multe centrale nucleare importante, printre care cea de la Sarov, la aproximativ 500 de kilometri est de Moscova.

Starea de urgenta a fost anulata la 23 august in ultima din cele sapte regiuni din partea de vest a tarii unde fusese decretata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.