Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, este suspectat ca ar fi comis un viol si ar fi agresat o femeie, insa situatia nu este clara.

Justitia suedeza a anulat avizul de cautare emis in cursul zilei de sambata pe numele lui Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, specializat in publicarea documentelor confidentiale.

"Procurorul sef Eva Finne a decis ca Julian Assange nu este suspectat de viol", a precizat Parchetul pe site-ul sau de Internet, adaugand ca fondatorul WikiLeaks "nu mai este cautat".

Justitia suedeza continua sa ancheteze o acuzatie de agresiune vizandu-l pe fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange.

"Eva Finne nu va face comentarii mai ample", a adaugat site-ul.

  • Situatia e neclara

Situatia din Suedia ramane neclara, Assange fiind intitial acuzat de viol. "Julian Assange este cautat pentru doua motive diferite, unul fiind acela ca este acuzat de viol", a declarat sambata directorul de comunicare al Parchetului, Karin Rosander, transmite MEDIAFAX.

El nu a fost in masura sa precizeze care ar fi al doilea cap de acuzare, si nici daca avizul de cautare este international.

Conform cotidianului suedez Expressen, Assange, un australian de 39 de ani, este de asemenea cautat pentru agresarea unei femei.

Site-ul Parchetului confirma ca un cetatean strain este cautat pentru viol si agresiune, dar nu mentioneaza nici un nume.

Assange nu a putut fi contactat imediat, dar unul dintre colaboratorii sai, contactat prin telefon in Islanda, a afirmat ca aceste acuzatii sunt "false".

"El nu era la curent cu aceste acuzatii inainte de a citi in tabloidul de dreapta Expressen in aceasta dimineata", a declarat Kristinn Hrafnsson, acuzand "organizatii puternice care vor sa faca rau WikiLeaks".

Fondatorul site-ului specializat in publicarea documentelor confidentiale a anuntat saptamana trecuta, la Stockholm, ca intentioneaza sa publice, in urmatoarele cateva saptamani, alte circa 15.000 de documente militare confidentiale privind razboiul din Afganistan.

Citeste si:
Julian Assange a fost arestat la Londra
Julian Assange a fost arestat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.