Numeroase regiuni din Pakistan sunt izolate din cauza celor mai grave inundatii din istoria tarii, 15 milioane de persoane fiind afectate de intemperii, o criza comparabila cu seismul produs in 2005 in partea pakistaneza a Kashmirului, informeaza AFP.

Toata regiunea Vaii Swat, unde au avut loc ofensife antitalibane, este izolata, la fel ca si o parte a regiunii Pendjab (centru) si a provinciei Sind (sud), transmite MEDIAFAX.

Presedintele Asif Ali Zardari, criticat pentru ca se afla in strainatate, este asteptat luni in Pakistan, dupa un turneu efectuat in Europa.

Potrivit Natiunilor Unite, nivelul nevoilor umanitare este comparabil cu cel pe care l-a avut Pakistanul dupa cutremurul din 2005, soldat cu 73.000 de morti si 3,5 milioane de sinistrati.

Potrivit ONU, aproape 500.000 de persoane au ramas fara locuinte si 700.000 de hectare de teren au fost distruse in regiunea Pendjab. Cu toate acestea, daunele ar putea fi mai mari in provincia Khyber Pakhtunkhwa (nord-vest).

Chiar daca meteorologii prognozeaza reducerea precipitatiilor, autoritatile din districtul Muzaffargarh (provincia Khyber Pakhtunkhwa) au evacuat populatia din cauza cresterii nivelului raurilor.

Potrivit unui oficial al echipelor de interventie, generalul Ghayoor Mehmood, inundatiile din aceasta provincie s-au soldat cu 1.400 de morti si 213 disparuti.

Autoritatea pakistaneza pentru gestionarea catastrofelor estimeaza ca 12 milioane de persoane sunt afectate de inundatiile din regiunile Pendjab si Khyber Pakhtunkhwa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.