Locuitorii din Moscova s-au trezit luni dimineata respirand greu din cauza unui fum care a invaluit capitala, inclusiv turnurile Kremlinului din Piata Rosie, smogul fiind generat de incendii de vegetatie uscata care au izbucnit la periferia orasului.

Un nor dens de fum a acoperit luni dimineata devreme sud-vestul si vestul Moscovei, vizibilitatea fiind redusa la 300-500 de metri. Ulterior, fumul s-a mai dispersat si vizibilitatea a devenit mai buna, insa situatia s-a inrautatit in sudul, sud-estul si estul capitalei, unde concentratia de fum a devenit mai mare. Fumul a atins chiar si nordul si nord-estul Moscovei, unde, in ciuda ploii de duminica si a relativei prospetimi a aerului aduse de caderea noptii, fumul se simte destul de puternic, relateaza NewsIn.

Toate aeroporturile din oras opereaza insa in regim obisnuit.

Medicii au avertizat populatia - in primul rand batranii, copiii, persoanele cu probleme respiratorii si cardiace, precum si gravidele - sa nu iasa in zonele unde poluarea este mare.

Specialistii se asteapta ca situatia sa se stabilizeze cumva in cursul dupa-amiezii.

Moscova are 14 milioane de locuitori.

Rusia se confrunta cu o perioada de canicula fara precedent in ultimii 30 de ani.

Canicula in Rusia: 71 de decese intr-o singura zi

Canicula distruge culturile din sudul Rusiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.