Rusia se confrunta cu cea mai grava seceta din ultimii 38 de ani, iar, din cauza caniculei, rusii ar putea beneficia la pranz de o pauza dupa modelul siestei spaniole.

"Tara nu s-a mai confruntat cu o astfel de seceta din 1972", a spus consilierul prezidential pe chestiuni de clima, Aleksandr Bedritki, relateaza NewsIn.

Canicula afecteaza in prezent 14 regiuni, transmite NewsIn, citand Moscow news.

Oficialul a negat insa ca aceasta seceta este provocata de incalzirea globala. Culturile de pe 9 milioane de hectare de teren arabil (19% din totalul tarii) au fost distruse.

Canicula afecteaza mai ales regiunea Volga, sudul Uralilor, dar si Siberia. Temperatura atinge si 40 de grade Celsius la umbra.

Situatii similare s-au inregistrat de doar cinci ori pana acum - in 1919, 1920, 1936, 1938 si 1972.

Moscova ar putea inregistra un record, daca temperaturile vor ajunge la 37 grade Celsius. In 1936 s-au inregistrat 36,6 grade.

Potrivit Kommersant, pagubele provocate agriculturii ar putea atinge un miliard de dolari anul acesta. Premierul Vladimir Putin a prezidat luni o reuniune de urgenta, pentru a se stabili cum pot fi ajutati fermierii.

Rusii se duc in numar mare la lacurile si raurile de langa orase, pentru a face baie si a scapa de caldura, dar multi consuma bauturi alcoolice si mai multe persoane s-au inecat in ultimele zile.

Seful autoritatii de protectie a sanatatii le-a cerut angajatorilor sa le permita angajatilor o pauza de cateva ore la pranz. "Se pot aranja pauze gen siesta", a spus el


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.