Depresiunea tropicala Alex s-a intensificat marti seara si a devenit primul uragan din acest sezon din Atlantic si primul format in luna iunie din 1995, a anuntat Centrul american pentru uragane.

Apropierea uraganului a dus la evacuarea locuitorilor de pe coasta de sud a Texasului, iar echipele care incercau sa curete pata de petrol din Louisiana au fost nevoite sa isi intrerupa activitatea. relateaza NewsIn.

Alex ar urma sa ajunga pe uscat la granita dintre Mexic si Texas, a declarat Eric Blake, meteorolog la Centrul pentru uragane din Miami.

Locuitorii de pe coasta de sud a Texasului nu au vrut sa riste sa ramana in locuintele lor, in conditiile in care isi amintesc inca de uraganul Dolly, care a afectat zona in urma cu doi ani.
"Sunt foarte volatile, nu stii niciodata ce vor face", spune judecatorul din comitatul Cameron, Carlos Casco.

"Anticipam multe inundatii in zona Brownsviile si in orasele din apropiere... Le cerem oamenilor sa fie responsabili. Daca stiu ca se afla intr-o zona joasa, sa plece",
a adaugat el.

Potrivit previziunilor actuale, Alex nu va ajunge la pata de petrol, dar rafalele de vantul cu viteze de pana la 40 de kilometri pe ora si marea agitata afecteaza operatiunile de curatare. British Petroleum si Paza de Coasta au adus vasele la tarm marti, oprind temporar toate eforturile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.