Cel putin 132 de persoane si-au pierdut viata pana in prezent in sudul Chinei, iar alte 86 sunt date disparute, in urma inundatiilor care afecteaza aceasta zona.

Potrivit Ministerului pentru Resurse Acvatice, peste 10 milioane de persoane sunt afectate de inundatii, iar 860.000 au fost nevoite sa isi paraseasca locuintele, relateaza NewsIn.

Centrul chinez de Meteorologie a emis o atentionare cod rosu, cel mai ridicat nivel de alerta, de ploi. Codul este valabil pana duminica dupa-amiaza, iar "lucrarile pentru controlul inundatiilor vor fi ingreunate", potrivit meteorologilor.

Printre masurile luate de autoritati se numara intensificarea controalelor politiei rutiere, pentru a tine populatia departe de zonele unde ar putea avea loc alunecari de teren.

Inundatiile au dus la prabusirea unor rezervoare cu apa, la alunecari de teren, pene de curent electric si a avariat soselele. Potrivit autoritatilor, pagubele sunt evaluate la circa 1,5 miliarde de dolari.

Noua oficiali locali din regiunea autonoma Guangxi Zhuang au fost pedepsiti pentru neglijenta in timpul serviciului, in timpul inundatiilor, potrivit cotidianului China Daily. Printre acestia se numara un responsabil insarcinat cu monitorizarea unui rezervor, care a fost prins jucand poker in timpul serviciului.

  • Situatia din Brazilia

Peste 32.000 de locuinte au fost distruse in Brazilia, iar sase persoane sunt date disparute, in urma ploilor abundente care au provocat inundatii, a anuntat duminica Protectia Civila locala.

Ploile abundente au continuat pentru a treia saptamana consecutiv in Brazilia.

Cladiri de locuinte din 21 de localitati din statul Alagoas, situat in nord-estul Braziliei, au fost inundate.

Potrivot echipelor de salvare, citate de RIA Novosti, in total 55.000 de persoane au fost afectate, dar nu s-au inregistrat decese.

Joi, in 39 de orase in Alagoas a fost decretata stare de urgenta, din caza febrei Dengue. Peste 6.000 de persoane au contractat boala de la inceputul anului, iar patru au murit.

Potrivit expertilor, ploile si inundatiile au crescut numarul tantarilor care transmit boala la om.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.