Noua lege, intrata in vigoare de astazi, prevede ca orice persoana acuzata de violarea unui minor sub varsta de 15 ani, sau a unui membru al familiei, va fi pedepsit cu castrarea chimica. In prealabil, acuzatul va ispasi pedeapsa cu inchisoarea.

Totodata, au fost aduse modificari si in ceea ce priveste perioada pe care violatorii si pedofilii o vor petrece dupa gratii. Astfel, pedeapsa se ridica la intre trei si 15 ani, de la cea cuprinsa intre doi si 12 ani, potrivit DailyNews.

O noua pedeapsa cu inchisoarea vizeaza si persoanele care incearca sa seduca, prin intermediul internetului, un minor sub 15 ani.

Primul ministru polonez Donald Tusk a propus castrarea chimica inca din anul 2008, dupa ce Polonia s-a confruntat cu un caz socant: un barbat in varsta de 45 de ani si-a sechestrat si violat propria fiica in varsta de 21 de ani vreme de sase ani, cu care a facut doi copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.