Cel putin 150 de persoane si-au pierdut viata, iar mii au ramas fara adapost in America Centrala, in urma inundatiilor si alunecarilor de teren provocate de prima furtuna tropicala formata in acest sezon.

Zeci de persoane sunt disparute inca, iar echipele de interventie incearca sa ajunga la comunitatile izolate in urma ruperii drumurilor si prabusirii podurilor. Autoritatile din Guatemala au anuntat 125 de persoane decedate, iar alte 90 sunt date disparute, relateaza CNN.

Mai mult, in nordul capitalei Guatemala City s-a format un crater de 60 metri adancime si un diametru de 30 de metri, care ar fi inghitit o cladire cu trei etaje. Locuitorii acuza ploile si sistemul de canalizare prost pentru acest incident. O situatie similara s-a produs in 2007, cand trei persoane si-au pierdut viata in aceeasi zona, potrivit NewsIn.

In Chimaltenango, o provincie situata la vest de capitala, alunecarile de teren au provocat ingroparea a zeci de localitati rurale si s-au soldat cu moartea a cel putin 60 de persoane, a declarat guvernatorul Erick de Leon. "Provincia s-a prabusit. Sunt multi morti. Drumurile sunt blocate. Adaposturile sunt pline. Avem nevoie de apa. mancare, haine, paturi, dar in primul rand de bani", a subliniat acesta.

  • Aproximativ 110.000 de persoane au fost evacuate din Guatemala.

Guatemala se afla deja in stare de dezastru, dupa eruptia de joi a vulcanului Pacaya, soldata cu moartea a trei persoane. Cel putin 1.800 de oameni au fost evacuati deja catre adaposturi, iar aeroportul international din capitala a fost inchis.

Cenusa vulcanica ce a acoperit strazile din oras si alte zone, amestecata cu apa de ploaie, a dus la infundarea a numeroase sisteme de canalizare.

Furtuna tropicala Agatha a facut zeci de victime


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.