Cel putin noua persoane si-au pierdut viata in inundatiile provocate de ploile puternice din ultimele zile care afecteaza mai multe tari din centrul si estul Europei, unde mii de oameni au ramas fara locuinte.
Meteorologii cehi vorbesc despre cele mai grave inundatii ale Europei de est din ultimii opt ani. Sudul Poloniei, nordul Slovaciei, aproape jumatate din Republica Ceha, regiuni din Ungaria si Serbia se afla in prezent sub ape, dupa doua zile de ploi torentiale, relateaza Realitatea TV.

Nici Bulgaria nu a scapat de intemperii, in timp ce in Romania s-au inregistrat inundatii la Bistrita, iar nord-vestul tarii se afla pana marti dupa-amiazp sub incidenta unui cod portocaliu de inundatii, scrie NewsIn.

Situatia cea mai grava se inregistreaza in Polonia, unde cinci oameni au murit luati de ape si aproape 1.000 au fost evacuati de autoritati. Muzeul de la Auschwitz a fost inchis, iar in capitala istorica a tarii, Cracovia, s-a decretat starea de urgenta. Guvernul a trimis in zona peste 8.000 de militari echipati cu vehicule amfibii, pentru construirea digurilor si interventii de urgenta in cazul altor localitati sinistrate.

In Republica Ceha, o femeie in virsta a fost luata de torentii care i-au distrus casa. Trupul ei a fost gasit fara suflare, citiva kilometri mai departe. Numeroase localitati au ramas complet izolate si fara electricitate, iar citeva magistrale de cale ferata au fost rupte de torenti.

Situatia este dramatica si in nordul Ungariei, unde ploile torentiale au fortat evacuarea a peste 2000 de oameni. Luat de torenti, un barbat a murit strivit de zidul casei sale.

De asemenea, in Serbia doua persoane si-au pierdut viata in inundatiile produse in orasul Trgoviste, din sudul tarii, unde autoritatile spun ca situatia este "catastrofala" - nu mai exista electricitate, comunicatii telefonice sau apa curenta. Peste 300 de oameni au fost evacuati din aceasta zona.

Meteorologii afirma ca ploile torentiale vor continua in ritmuri asemanatoare pina joi in Europa Centrala si de est, ceea ce inseamna ca si pagubele materiale si bilantul victimelor ar putea creste.

Citeste si:
VIDEO Inundații la metroul în Paris, după ce a plouat torențial o oră
VIDEO Inundații la metroul și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.