Irlanda si Irlanda de Nord si-au inchis spatiul aerian marti incepand cu ora locala 7.00 (9.00 ora Romaniei), pana la ora locala 13.00 (15.00 ora Romaniei), din cauza unui nou nor de cenusa. Cu toate acestea, traficul aerian din Europa nu a fost suspendat.

Cursele aeriene au fost reluate dupa ce fusesera suspendate din seara zilei de luni peste nord-vestul Scotiei si Irlanda din cauza revenirii norului de cenusa provocat de vulcanul islandez Eyjafjallajokull, scrie Sky News.

Desi alte perturbari s-ar mai putea inregistra si in zilele urmatoare, potrivit autoritatilor "situatia va fi revizuita pe masura ce vor trece zilele".

Autoritatea irlandeza de zbor a luat decizia de a inchide spatiul aerian dupa ce Centrul pentru monitorizare a activitatii vulcanice a anuntat o concentratie de particule de cenusa in atmosfera peste limita garantata de producatorii motoarelor de avion, scrie Realitatea.net.

Spatiul aerian de deasupra Outer Hebrides (Scotia) a afectat avioanele care urmau sa decoleze de la Stornoway, Tiree, Barra si Benbecula, relateaza NewsIn, citand BBC. Astfel, companiile Ryanair si Aer Lingus au suspendat mai mult de 200 de curse.

In restul Marii Britanii, transportul aerian s-au desfasurat normal. De asemenea, cursele aeriene din Regatul Unit si Europa care trec deasupra Irlandei nu au fost afectate.

Norul de cenusa initial provocat de eruptia vulcanului din Islanda a paralizat recent transportul aerian, numeroase state inchizandu-si spatiul aerian.

Vulcanul islandez Eyjafjallajokull erupe din 20 martie si exista riscul ca acelasi lucru sa se intample cu un alt vulcan din apropiere, Katla, unul dintre cei mai periculosi din Islanda. [7+1 ce nu stiati despre vulcanul Eyjafjallajokull!]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.