Circa 120.000 de persoane care se opun folosirii energiei atomica au organizat un protest in Germania, formand un lant uman pe o lungime de aproximativ 120 de kilometri.
Lantul uman s-a intins de la centrala nucleara Kruemmel, din apropiere de Hamburg, pana la cea de la Brunsbuettel, scrie NewsIn.

"Sambata, peste 120.000 de oameni i-au semnalat Guvernului: Trebuie sa iti schimbi pozitia pronucleara",
a declarat un purtator de cuvant al organizatorilor, Thorben Becker.

Un al doilea protest, la care au participat pana la 8.000 de oameni, a avut loc la centrala nucleara Biblis, din landul Hesse.

Centrala de la Kruemmel este tinta a numeroase proteste, din cauza a doua incidente minore care s-au produs acolo in 2007 si 2009.

Coalitia de centru-dreapta condusa de cancelarul german Angela Merkel a anuntat ca intentioneaza sa revoce o lege potrivit careia toate uzinele nucleare din tara urmeaza sa fie inchise pana in 2020.

Protestul intervine cu doua zile inainte de implinirea a 24 de ani de la dezastrul nuclear de la Cernobil, din Ucraina, care a generat miscarea antinucleara din Germania.

Majoritatea germanilor se opun extinderii folosirii energiei nucleare, potrivit sondajelor recente. Dar guvernul Merkel subliniaza ca tara nu isi poate respecta altfel angajamentele luate privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.