Rusia si SUA au ajuns la "un acord asupra tuturor documentelor" de semnat in noul tratat de dezarmare nucleara ce va urma START 1, a declarat marti o sursa de la Kremlin, precizand ca semnarea va avea loc probabil la Praga.

"Acum s-a ajuns la un acord asupra tuturor documentelor de semnat", potrivit sursei.

"Praga este considerata locul cel mai probabil pentru semnarea noului acord START", a subliniat ea. Si ambasadorul rus in Cehia, Aleksei Fedotov, a confirmat intentia Rusiei de a semna la Praga noul tratat.

Presa rusa a scris ca cele doua tari ar vrea ca tratatul ce va urma START 1 sa fie semnat inainte de summitul pentru securitate nucleara din 12-13 aprilie, din Statele Unite, relateaza AFP, conform NewsIn.

Luni, viceministrul rus de externe, Serghei Riabkov, a declarat ca noul tratat de dezarmare nucleara START va fi gata "in urmatoarele zile".

Statele Unite si Rusia negociaza un nou acord privind reducerea armamentului strategic de la intalnirea presedintilor Dmitri Medvedev si Barack Obama, in aprilie 2009, dar finalizarea documentului a fost terigversata.

Principala controversa care apasa asupra negocierilor este proiectul american de aparare antiracheta din Europa de Est, in cadrul caruia Romania se pregateste sa gazduiasca interceptori, spre nemultumirea Moscovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.