Potrivit ministrului de Interne Vasile Blaga, toate masurile privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen vor fi finalizate pana la 31 decembrie 2010, astfel incat am putea deveni parte a acestui spatiu la 27 martie 2011.

"In 2009, au fost noua vizite de evaluare si au fost redactate patru rapoarte. Concluziile acestora sunt pozitive si nu necesita reevaluarea Romaniei", a subliniat ministrul Blaga, care a precizat ca Romania este pregatita sa intre in spatiul Schengen.

Ministrul Internelor a mai spus ca in 2010 sunt programate alte doua vizite de evaluare pentru aderarea la spatiul Schengen. "Odata cu aderarea la spatiul Schengen, presiunile la frontiera externa vor creste. Din acest motiv, au fost alocate 440 de milioane de euro de la bugetul de stat pentru acest program, din care 200 de milioane in acest an, pentru securizarea frontierelor. MAI trebuie sa recupereze unele intarzieri, pentru ca unele programe nu s-au realizat de trei ani", a mai spus Blaga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.