Liderul al-Qaida Osama ben Laden a acuzat natiunile industrializate ca sunt responsabile pentru schimbarea climatica in lume si a chemat la boicotarea dolarului pentru a se pune capat "sclaviei practicate de americani", potrivit unui mesaj audio difuzat vineri de Al Jazeera, relateaza AFP.
"Toate natiunile industrializate, mai ales marile natiuni, sunt responsabile pentru incalzirea climatica", a spus ben Laden in acest mesaj, al doilea in ultimele cinci zile, potrivit NewsIn.

"Trebuie sa oprim folosirea dolarului si sa scapam de el. Stiu ca acest lucru ar avea consecinte uriase, dar ar fi singurul mod de a elibera lumea de sclavia practicata de America si tovarasii ei", subliniaza ben Laden.

La 24 ianuarie, el a revendicat atentatul ratat din avion, in ziua de Craciun, si a amenintat SUA cu noi atacuri, daca vor continua sa sustina Israelul. El l-a omagiat pe "eroul" Umar Farouk Abdulmutallab, nigerianul care a incercat sa arunce in aer avionul.

Mesajul intervine in ziua in care fostul premier britanic Tony Blair este audiat in legatura cu implicarea Marii Britanii in razboiul din Irak.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.