Apropiati ai lui Sarkozy au declarat ca acesta tinea un regim alimentar si de fitness draconic, care presupunea eliminarea totala a dulciurilor si branzeturilor, dublata de mult efort fizic, pentru a fi la fel de zvelt si in forma ca sotia lui.
Sarkozy, in varsta de 54 de ani, a lesinat duminica in timp ce facea jogging, fiind internat de urgenta la un spital militar de la Paris, unde a fost tinut sub observatie peste noapte. Acesta a fost externat luni dimineata si, desi parea obosit, a zambit si a spus ca se simte bine, relateaza NewsIn, citand Daily Telegraph.

"Presedintele va trebui sa fie mai atent, sa munceasca mai putin si sa manance mai mult. Este la dieta (...) pentru ca nu vrea sa se ingrase. La 54 de ani, trebuie sa fii rezonabil", a explicat Patrick Balkany, un prieten apropiat al lui Sarkozy. "In ultima vreme, presedintele era foarte slab. Arata mai degraba ca un participant la Tour de France, decat ca un presedinte", a adaugat acesta.

Carla Bruni, cu care Sarkozy s-a casatorit anul trecut dupa o poveste de dragoste fulgeratoare, ar fi responsabila pentru o multime de schimbari prin care a trecut acesta in perspectiva alegerilor din 2012, cand intentioneaza sa candideze din nou. Ea l-a ajutat sa scape de imaginea de presedinte "bling-bling", sa para mai cult, schimbandu-i lecturile si gusturile la filme. Se spune chiar ca Bruni l-a ales de fapt pe noul ministru fracez al culturii, Frédéric Mitterrand, nepotul fostului presedinte cu acelasi nume. Tot ea i l-a recomandat pe noul intructor de fitness, care l-a ajutat sa slabeasca patru kilograme si sa ajunga sa poarte haine cu doua numere mai mici in talie.

Surse apropiate presedintelui spun insa ca noul regim alimentar si de exercitii este prea solicitant pentru o persoana cu un program atat de incarcat ca al lui Sarkozy. In doi ani, de cand este presedinte, Sarkozy, poreclit "hiperpresedintele", a vizitat 65 de tari si a parcurs o distanta echivalenta cu ocolul Pamantului de 14 ori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.