Presedintele american, Barack Obama, si-a schimbat parerea in legatura cu premierul rus, Vladimir Putin, pe care il calificase drept un om cu un picior in trecut, declarand despre el ca este un om al prezentului, care priveste spre viitor.
Obama s-a intalnit in decursul acestei dimineti cu Putin la resedinta acestuia de langa Moscova. Ei au discutat despre relatia dintre cele doua state timp de doua ore.

Obama: 'Putin este cu un picior in felul invechit de a lucra'

Un oficial de la Casa Alba a declarat ca Obama si Putin au pus bazele unei relatii bune in timpul intalnirii. “As putea spune ca domnul Obama este convins ca premierul rus este un om al prezentului, care are ochii indreptati spre viitor”, a afirmat oficialul, potrivit CBS News.

“Este inteligent, puternic, perspicace...este insensibil”, l-a caracterizat Obama pe cel mai influent om al Rusiei. “El gandeste in termeni de ce este mai bine pentru Rusia si isi va urmari interesele cu orice pret, insa incearca si sa apropie Rusia si Statele Unite intr-o maniera pragmatica”, a adaugat presedintele american.

El a mai spus ca cele doua state au in comun lupta impotriva terorismului si legaturile comerciale potentiale, cat si ca nu a gasit nimic inconsistent intre Putin si presedintele rus, Dimitri Medvedev.

“Nu am fost de acord in ceea ce priveste sferele de influenta”, a punctat seful statului american.

Intalnirea lui Obama cu fostul agent KGB a urmat discutiilor avute luni cu presedintele Dmitri Medvedev, care au dus la acorduri privitoare la reducerea arsenalurilor nucleare, in cifre, si o intelegere pentru transportutrile destinate trupelor din Afganistan. In a doua zi a vizitei, Obama a sustinut si un discurs important despre democratie, economia globala si relatiile SUA-Rusia, conform AFP, citata de NewsIn.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.