Coreea de Nord a avertizat joi ca "norii grei ai unui razboi nuclear" se aduna deasupra peninsulei coreene si a promis ca isi va consolida arsenalul nuclear.
"O situatie instabila a fost creata in peninsula coreeana... norii grei ai razboiului nuclear se aduna", a apreciat joi Rodong Sinmun, oficiosul partidului comunist nord-coreean. Potrivit publicatiei, un razboi ar putea izbucni in orice moment, iar Phenianul va continua, din aceasta cauza, sa isi consolideze arsenalul nuclear, informeaza AFP, citata de NewsIn .

"Cat timp va dura politica de ostilitate americana, nu vom renunta la dispozitivul de disuasiune nucleara si chiar il vom consolida", continua ziarul.

Data de 25 iunie marcheaza 59 de ani de la declansarea razboiului din Coreea, fiind ziua cand armata nord-coreeana a traversat paralela 38.

Luni, Rodong Sinmun acuzase Washingtonul ca isi consolideaza forta de atac in regiune.

Tensiunile regionale s-au intensificat de la testul nuclear nord-coreean din 25 mai, al doilea efectuat de aceasta tara, dupa cel din 2006. Noul test, urmat de mai multe teste de racheta, a fost condamnat de Consiliul de Securitate al ONU, care a impus noi sanctiuni Phenianului.

Regimul lui Kim Kong-il este, de asemenea, suspectat ca pregateste curand un nou test de racheta cu raza lunga de actiune.

Presedintele american Barack Obama a afirmat luni ca administratia sa este "pregatita pentru orice eventualitate", intr-un interviu acordat postului american CBS News. Obama raspundea astfel unei intrebari despre posibilitatea ca racheta nord-coreeana sa fie lansata in directia statului american Hawai din Oceanul Pacific.

In 5 aprilie, Coreea de Nord a procedat la lansarea unei rachete cu raza lunga de actiune Taepodong-2 care a survolat nordul Japoniei, inainte de a cadea in Pacific.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.