O a treia persoana a murit in Statele Unite din cauza gripei porcine, in nord-vestul tarii, in statul Washington, au anuntat autoritatile americane, in timp ce in America Centrala a fost de asemenea confirmat un prim caz de deces din cauza acestui virus.
Un barbat in varsta de 30 de ani, care suferea de probleme cardiace cronice, a decedat saptamana trecuta din cauza a ceea ce par sa fie complicatii provocate de virusul AH1N1 al gripei porcine, au anuntat intr-un comunicat responsabilii din domeniul sanatatii ai acestui stat.

"Acest deces este tragic. (...) Ne reaminteste in mod dureros ca aceasta gripa este grava si poate fi fatala. Agentiile noastre pentru sanatate publica fac tot ce pot pentru a urmari si administra aceasta epidemie si pentru a proteja populatia statului nostru", a declarat guvernatorul Washingtonului, Chris Gregoire, potrivit NewsIn.

Potrivit presei locale, victima a murit la 6 mai, dupa ce prezentase in mod manifest simptomele gripei incepand cu 30 aprilie. In momentul decesului, autoritatile medicale au conchis ca a fost vorba despre o pneumonie virala, dar acum se considera ca virusul a contribuit la moartea pacientului.

Sambata, autoritatile sanitare americane au anuntat ca epidemia continua in tara, unde exista 2.254 de cazuri confirmate si 104 persoane spitalizate, iar prioritara este fabricarea unui vaccin.

Statele Unite au mai inregistrat doua decese din cauza gripei porcine pana in prezent, ambele in Texas. Este vorba despre un baietel care venise din Mexic la tratament si de o femeie insarcinata, dar ambele victime aveau probleme medicale preexistente.

Primul caz de deces in America Centrala

Si in Costa Rica, un barbat in varsta de 53 de ani a murit ieri de gripa porcina ceea ce constituie primul deces inregistrat in America Centrala, a anuntat ministrul sanatatii, Maria Luisa Avila. Bolnavul, a carui identitate nu a fost divulgata, era spitalizat de saptamana trecuta la San Jose. El suferea de diabet si de o afectiune pulmonara cronica, a precizat ministrul. Victima a murit sambata in zori.

Alti opt bolnavi purtatori ai virusului au fost depistati in Costa Rica, tara din America Centrala cea mai afectata de epidemie pana in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.