Valeriu Boboc, un tanar de 23 de ani, care fusese arestat dupa evenimentele de la Chisinau de saptamana trecuta a decedat la politie, potrivit familiei sale, citata de site-ul antiguvernamental UNIMEDIA.

Un purtator de cuvant al autoritatilor, Ala Meleca, a confirmat decesul manifestantului, dar a insistat ca acesta a fost cauzat de gazul folosit de politie pentru a dispersa manifestantii. "Potrivit autopsiei, tanarul a murit din cauza unei intoxicatii cu gaz. O ancheta a fost deschisa", a afirmat Meleca, citata de agentia Interfax.

Zeci de persoane au fost ranite si alte cateva sute au fost arestate in timpul protestelor violente de saptamana trecuta. Participantii la mitingul de duminica organizat de opozitie au tinut un minut de reculegere in memoria lui Valeriu Boboc.

Potrivit NewsIn, familia nu cunoaste cu exactivitate cauzele decesului, dar considera ca tanarul a murit dupa ce a fost batut cu cruzime de catre politie, deoarece corpul este plin de vanatai. Versiunea oficiala a politiei este ca tanarul s-ar fi intoxicat cu fum in timpul actiunii de protest din 7 aprilie.

"Valeriu a fost arestat marti, dar noi am aflat despre acest lucru abia vineri", a declarat Marcel Boboc, fratele victimei. Valeriu Boboc era casatorit si are un copil de un an si jumatate.

Si liderul partidului de opozitie Alianta Moldova Noastra, Serafim Urechean, vorbise despre o victima, fara a-i da numele. Potrivit lui, era vorba despre un tanar de 23 de ani din comuna Bubuieci, municipiul Chisinau, "omorat in torturi la politie". Potrivit RADOR, Urechean si-a a exprimat dezamagirea fata de atitudinea unor organizatii europene cu privire la modul in care puterea comunista a ales sa gestioneze situatia.

"Noi simtim ca dictatura ne depaseste cu pasi mari, cu sustinerea, cu mare regret, si a organismelor internationale, deoarece acele aprecieri pe care le-a dat OSCE ii incurajeaza foarte mult pe baronii rosii sa se simta mai cu incredere aici in Republica Moldova. Situatia se inrautateste. Au aparut primele jertfe - omorati in torturi la sectorul de politie - un tanar din comuna Bubuieci, de aici, din municipiul Chisinau, de 23 de ani. Este regretabil ca nu toti din UE inteleg comportamentul tovarasului Voronin. Le-as dori si eu lor cate un presedintele comunist si atunci poate ar intelege mai mult", a spus Urechean.

Presa moldoveana: Unele dintre tinerele retinute de politie au fost abuzate sexual

Chisinaul prezinta lista cu persoanele retinute si arestate in 6-8 aprilie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.