Politia a deschis focul cu gloante oarbe, in cursul noptii de marti spre miercuri, in zona Guvernului, pentru ca magazinele din preajma erau amenintate de persoane care incepusera sa sparga vitrinele, a declarat pentru NewsIn Ala Meleca, purtatoare de cuvant a Ministerului de Interne.
"S-a tras cu gloante oarbe deocamdata, dar, daca va fi nevoie, se vor folosi si gloante adevarate", a spus Ala Meleca.

Manifestantii au inceput sa sparga magazine marti noaptea, iar politia va asigura ordinea publica si va folosi la nevoie armamentul din dotare, declarase anterior purtatoarea de cuvant a Ministerului de Interne de la Chisinau, Ala Meleca.

Mai multe focuri de arma simultane s-au auzit marti noapte, in jurul orei 1.00, aparent dinspre cladirea Parlamentului din Chisinau, care fusese devastata in cursul zilei si unde nu mai ramasesera decat grupuri razlete de protestatari, unii sub influenta bauturilor alcoolice.

Cu putin timp inainte de a se auzi tirurile, un grup turbulent de cateva zeci de persoane a inceput sa sparga un chiosc aflat la intersectia strazilor Stefan cel Mare cu Puskin.

Sediul Guvernului de la Chisinau este pazit de un zid de scutieri, iar in fata cladirii protestatarii dadusera foc unui fotoliu adus din Parlament.

In Piata Marii Adunari Nationale nu mai ramasesera decat in jur de 100 de persoane, majoritatea protestatarilor plecand acasa dupa apelul primarului Dorin Chirtoaca.

Circulatia autovehiculelor se reluase marti noaptea pe bulevardul Stefan cel Mare din centrul Chisinaului, intre Presedintia si Parlamentul moldovean, care fusesera devastate in cursul zilei. In fata Parlamentului continuau sa arda mai multe ruguri din mobilier si hartii provenind din sediul Legislativului. Pompierii si politia nu erau insa prezenti. In preajma Parlamentului mai erau circa 100 de persoane, multe aflate sub influenta alcoolului. Cativa protestatari razletiti in cladirea Parlamentului strigau "Jos comunismul".

Romania acuzata de implicare: Ambasadorul roman la Chisinau a fost declarat persona non grata

Acces interzis spre Republica Moldova

Revolutia Twitter: Zeci de mii de tineri au protestat la Chisinau impotriva comunismului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.