Un imigrant indian a fost batut si ars de viu duminica dimineata de catre un grup de indivizi, intr-o gara din apropiere de Roma, si este spitalizat in stare foarte grava, au anuntat carabinierii italieni, informeaza AFP.

Indianul in varsta de 35 de ani, fara domiciliu stabil, dormea in gara Nettuno, la sud de Roma, cand mai multi indivizi cu o sticla de benzina l-au batut salbatic si i-au dat foc, potrivit agentiei ANSA, care ii citeaza pe carabinieri.

Victima a fost spitalizata in stare foarte grava la Roma.

Carabinierii examineaza pista unei agresiuni xenofobe, dar nu exclud posibilitatea ca agresorii sa-l fi atacat pe indian cu scopul de a-l jefui, potrivit aceleiasi surse, mentioneaza NewsIn.

Numarul agresiunilor xenofobe a crescut in ultima vreme in Italia, pe fondul unei serii de violuri si alte infractiuni comise de straini, inclusiv romani, si a prezentei in Guvern a Ligii Nordului, formatiune xenofoba.

Un baiat roman in varsta de 15 ani a fost agresat miercuri la Florenta de doi italieni in varsta de 17-18 ani, care l-au intrebat mai intai daca este roman, potrivit La Repubblica.

O macelarie apartinand unui roman din Guidonia, unde patru romani au fost arestati pentru violarea unei tinere si agresarea prietenului ei, a fost atacata in noaptea de miercuri spre joi, cu o bomba artizanala.

In noaptea de marti spre miercuri, un grup de persoane a aruncat cu sticle incendiare barul unei romance din aceeasi localitate.

De asemenea, mai multi demonstranti neofascisti au atacat patru romani si cinci albanezi in Guidonia, iar mai multi manifestanti au incercat sa il linseze pe unul dintre cei sase romani arestati pentru violul de la Guidonia.
In plus, romanii arestati la Guidonia pentru viol ar fi fost batuti in inchisoare de autoritati, relateaza La Repubblica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.