Barack Obama l-a ales luni pe castigatorul premiului Nobel, fizicianul Steven Chu, ca secretar de stat pentru energie, cu misiunea de a dezvolta noi forme de energie alternativa, informeaza BBC.
“Vom depasi dependenta de combustibil si vom crea o noua economie hibrid”, a declarat Barack Obama ieri, in cadrul conferintei de investire a echipei sale de mediu, potrivit Green-Report.

Steven Chu, sau "Domnul Incalzire", cum mai este denumit, s-a nascut la 28 februarie 1948, Saint Louis, Missouri, SUA si este un fizician american, laureat al Premiului Nobel pentru Fizica în 1997 impreuna cu Claude Cohen-Tannoudji si William Phillips pentru dezvoltarea metodelor de racire si captare a atomilor cu ajutorul laserilor. De asemenea este directorul Laboratorului National Lawrence Berkeley si un lider mondial in domeniul luptei impotriva schimbarilor climatice cu ajutorul metodelor stiintifice.

Presedintele ales a declarat ca prioritatile administratiei sale sunt incetarea dependentei SUA de petrolul strain si combaterea schimbarii climatice globale. El aprecia ca dependenta energetica a SUA a crescut chiar cand resursele globale incep sa dispara, dupa cum informeaza Antena3.

In pofida crizei economice, el a promis sa faca din protectia mediului o prioritate cu un ambitios plan de a crea 2,5 milioane locuri de munca. In plus, potrivit estimarilor sale, temperatura medie va creste cu peste 6,1 grade Celsius pana la sfarsitul secolului daca nivelul actual al emisiilor de gaze cu efect de sera se va mentine.

El declara ca aceste "pericole urgente" sunt eclipsate doar de amenintarea pe termen lung reprezentata de schimbarea climei.

Fiica fostului presedinte John F. Kennedy, Caroline Kennedy, si-a manifestat interesul pentru postul de senator de New York, ramas vacant dupa nominalizarea lui Hillary Clinton pentru functia de secretar de StaT, arata Cotidianul. Guvernatorul de New York David A. Paterson a recunoscut ca a purtat mai multe discutii telefonice cu Caroline Kennedy, dar a precizat ca nu a luat inca o decizie. Daca va ajunge in Senat, Caroline va deveni prima femeie care va conduce dinastia Kennedy, in conditiile in care unchiul ei, senatorul Edward M. Kennedy, se lupta de mai mult timp cu cancerul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.